FRUPP Jabłko - baton liofilizowany 9g
FRUPP Jabłko - baton liofilizowany 9g
Baton FRUPP Jabłko - BEZ dodatku CUKRU!
Baton jabłkowy zawiera aż 28% błonnika.
Bez dodatku tłuszczu i soli!
1 baton = 41 g owoców
Wartość energetyczna jednej porcji (1 batonu) to zaledwie 30 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska - alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy i słonych przekąsek.
Produkt bezglutenowy (PL-064-084)
Producent: Frupp Celiko
Informacje kontaktowe
Adres: ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Telefon: +48 61 87 12 700
FRUPP Jabłko - baton liofilizowany 9g
Baton FRUPP Jabłko - BEZ dodatku CUKRU!
Baton jabłkowy zawiera aż 28% błonnika.
BEZ dodatku CUKRU!
Bez dodatku tłuszczu i soli!
1 baton = 41 g owoców
Wartość energetyczna jednej porcji (1 batonu) to zaledwie 30 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska - alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy i słonych przekąsek.
Produkt bezglutenowy (PL-064-084)
Jabłka to owoce, które zawierają wiele witamin i minerałów, a wśród nich m.in.: witaminy C, E, K, witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna i ryboflawina), potas, polifenole, pektyny.
Dzięki czemu:
wzmacniają mięśnie, serce, układ nerwowy,
działają przeciwmiażdżycowo,
działają regulująco na przemianę materii,
ułatwiają przyswajania wapnia przez organizm.
Liofilizowany baton jabłkowy. Produkt bezglutenowy.
Składniki: jabłka (30 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1423 kJ/ 338 kcal; tłuszcz – 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g; węglowodany – 69 g, w tym cukry – 51 g; błonnik – 28 g; białko – 0,7 g; sól* – 0,02 g.
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
1 baton (9 g) stanowi 1 porcję. 1 baton to 30 kcal.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Producent
Marka FRUPP
Jednym z flagowych produktów Celiko jest marka FRUPP, oferująca liofilizowane batony owocowe oraz przekąski. Proces liofilizacji pozwala na zachowanie naturalnego smaku, aromatu i wartości odżywczych owoców. Produkty FRUPP są bezglutenowe, bez dodatku cukru, soli i tłuszczu, a także bogate w błonnik i antyoksydanty .
Informacje kontaktowe
Adres: ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Poland Tastes Good
Telefon: +48 61 87 12 700
8 innych produktów w tej samej kategorii:
Komentarze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.